Έναρξη Υποβολής Ηλεκτρονικών αιτήσεων με το σύστημα επιλογής για εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Ημερομηνία : 31/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 11 νέες ειδικότητες (η μια στο Τμήμα Εράτυρας) ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζομένων για εισαγωγή στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας, έτους κατάρτισης 2023-2024

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Δ.ΙΕΚ για το έτος κατάρτισης 2023-2024, από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00.

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας, με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από τις παρακάτω έντεκα (11) ειδικότητες που προσφέρονται στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας, με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Πτολεμαΐδας για εισαγωγή στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης είναι οι παρακάτω:

  1. Βοηθός Εργοθεραπείας
  2. Βοηθός Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας
  3. Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
  4. Βοηθός Φαρμακείου
  5. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  6. Υποκριτική Τέχνη
  7. Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
  8. Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών
  9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  10. Μοντέρ Οπτικοακουστικών Έργων
  11. Ζωγραφική ΤέχνηΤμήμα Εράτυρας

Οι προθεσμίες αιτήσεων επιλογής και εγγραφών για εισαγωγή στα Δ.ΙΕΚ έχουν ως ακολούθως:

Α. ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ 125 ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕ 96 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:00 π.μ. άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

Τα 125 Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση και δυνατότητα στεγαστικού επιδόματος σε 96 σύγχρονες ειδικότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρέχουν μεγάλες προοπτικές απασχόλησης. Η φοίτηση διαρκεί πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης σ΄ αυτά της περιόδου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Στους αποφοίτους χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισηςεπιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης και, στη συνέχεια, τους παρέχεται πλέον η δυνατότητα να κατατάσσονται σε τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, που διενεργούνται με την επιμέλεια των Α.Ε.Ι.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  χωρίς ηλικιακό όριο,  μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00. Σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2023Β μπορείτε να αναζητήσετε στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/  EidikotitesA_2023.xlsx

Β. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο έχει εκδοθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σχετικά με την περίοδο ηλεκτρονικής εγγραφής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες με το παράλληλο μηχανογραφικό  για το έτος κατάρτισης 2023-2024, ξεκινούν από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των ΙΕΚ και την οργάνωση της προσέλευσης στα ΙΕΚ επιτυχίας. Τα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας από 1-15 Αυγούστου παραμένουν κλειστά, από 16-31 Αυγούστου λειτουργούν πρωινές ώρες (09:00 έως 15:00) και από 1/9/2023 λειτουργούν απογευματινές ώρες (13:00-21:00).

Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκονται τα στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους ΙΕΚ:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκονται οι οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf

Όσοι επιτυχόντες δεν εγγραφούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, θα θεωρηθεί ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Γ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.

ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή  αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2023-2024 στο χειμερινό εξάμηνο βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/   c_2023b.xlsx 

                                                                                                                           H Διευθύντρια

                                                                                                                                  Μπέση Σοφία

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...